maanantai 23. kesäkuuta 2014

Muistan jäätelökesää

Kun kaikki muut suuntasivat mökille viettämään juhannusta, jäin kaupunkiin suorittamaan ehkä viimeisintä työviikonloppua enne pojan syntymää. Juhlin viimeksi koko pyhää 17-vuotiaana, joten en tunnusta jääneeni mistään pois – ravintola-alalla ollaan silloin töissä, kun muut on vapaalla. Lisäksi tämä oli viimeinen viikonloppu, jolloin olin täysin yksin kotona.

Juhannus ja vappu ovat odottajan lempi juhlapyhiä, sillä Suomessa molempiin kuuluu alkoholin runsas nauttiminen. Jotenkin meillä on kotona mennyt vapaalla niin päin, että herran hakiessa itselleensä jääkaapista oluen, hän samalla hakee pakastimesta minulle jäätelön – ihan kuin se korvaisi kaiken! Jäätelö on ehkä ollut suurin raskaushimoni (=tekosyy... ennenhän en näin paljon syönyt...), muttei todellakaan vie muita himojani pois.

Ennen kuin sain tietää olevani paksuna, join kuohuviiniä viikoittain. Tämän tavan on korvannut paljon kiistelty Magnumin synttäri-jätski, jonka väitetään olevan kuohuviinin makuinen. Muuten en varmaan koko hömpötykseen koskiskaan, mutta viimeisen seitsemän kuukauden jälkeen pystyn maistamaan (siis kuvittelemaan) cavan raikkaan poreilevan maun. Ja näin kesän pahin himo on voitettu.


Jäätelöhimollani ei näy enää loppua. Kesäni parhaimmat viihdyttäjät ovat olleet eskimot (muruilla ja ilman), Kari Grandi ja Ville Vallaton. En ole myöskään unohtanut lapsuuteni suurta suosikkia Classikin perinteistä. Neuvolassa kuuntelen kuinka painoni ei nouse tarpeeksi – lohdutan terkkaria, että yritän työstää asiaa koko ajan. Sitäpaitsi, miksi kesän jädetarjonta olisi niin loistava, jossei se olisi tarkoitettu syötäväksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti